Czosnek z pieczarkami po prowansalsku
m7

Smaczny, gorący dodatek do dań obiadowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Smaczny, gorący dodatek do dań obiadowych.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szczyp. zioła prowansalskie
50 g masło
3 szt. czosnek
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Kroki
Czosnek obrać.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Czosnek wrzucić na 3 minuty do wrzątku, wyjąć posiekać.
Smażyć na maśle czosnek z pieczarkami. Doprawić solą pieprzem ziołami prowansalskimi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.