0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Szczypty
zioła prowansalskie
50 Gramów
masło extra
3 Sztuki
czosnek
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek obrać.
  2. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
  3. Czosnek wrzucić na 3 minuty do wrzątku, wyjąć posiekać.
  4. Smażyć na maśle czosnek z pieczarkami. Doprawić solą pieprzem ziołami prowansalskimi.

Opis

Smaczny, gorący dodatek do dań obiadowych.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!