Czosnek z pieczarkami po prowansalsku

m7
Czosnek z pieczarkami po prowansalsku

0

0 / 0

Smaczny, gorący dodatek do dań obiadowych.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szczyp. zioła prowansalskie

50 g masło

3 szt. czosnek

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Czosnek obrać.

2

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.

3

Czosnek wrzucić na 3 minuty do wrzątku, wyjąć posiekać.

4

Smażyć na maśle czosnek z pieczarkami. Doprawić solą pieprzem ziołami prowansalskimi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

164

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły