Czerwone śledzie zielone

m7
Czerwone śledzie zielone

0

0 / 0

Nadają się na duże przyjęcie jak i na codzienną przekąskę. Szybko przyrządzisz, najlepiej na dzień lub dwa wcześniej - żeby się "przemacerowały"

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg śledzie

0.50 szkl. woda

1 szkl. olej słonecznikowy

0.33 szkl. ocet 10%

4 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

7 szt. ziele angielskie

2 łyżka cukier

1 łyżka sól

20 dag. koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

1. śledzie obrać ze skóry i pokroić w kostkę

2

2. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę

3

3. Wszystkie składniki oprócz śledzi włożyć do garnka i gotować ok 5 minut

4

4. Na koniec wrzucić śledzie i gotować jeszcze 3 - 4 minuty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

409

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły