Czerwone śledzie zielone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czerwone śledzie zielone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033864.jpeg&w=3840&q=75)
Nadają się na duże przyjęcie jak i na codzienną przekąskę. Szybko przyrządzisz, najlepiej na dzień lub dwa wcześniej - żeby się "przemacerowały"
0
0 / 0
Nadają się na duże przyjęcie jak i na codzienną przekąskę. Szybko przyrządzisz, najlepiej na dzień lub dwa wcześniej - żeby się "przemacerowały"
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg śledzie
0.50 szkl. woda
1 szkl. olej słonecznikowy
0.33 szkl. ocet 10%
4 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
7 szt. ziele angielskie
2 łyżka cukier
1 łyżka sól
20 dag. koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1. śledzie obrać ze skóry i pokroić w kostkę
2. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę
3. Wszystkie składniki oprócz śledzi włożyć do garnka i gotować ok 5 minut
4. Na koniec wrzucić śledzie i gotować jeszcze 3 - 4 minuty.