Czerwone śledzie zielone
m7
Nadają się na duże przyjęcie jak i na codzienną przekąskę. Szybko przyrządzisz, najlepiej na dzień lub dwa wcześniej - żeby się "przemacerowały"
0
0 / 0
Nadają się na duże przyjęcie jak i na codzienną przekąskę. Szybko przyrządzisz, najlepiej na dzień lub dwa wcześniej - żeby się "przemacerowały"
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg śledzie
0.50 szkl. woda
1 szkl. olej słonecznikowy
0.33 szkl. ocet 10%
4 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
7 szt. ziele angielskie
2 łyżka cukier
1 łyżka sól
20 dek. koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1. śledzie obrać ze skóry i pokroić w kostkę
2. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę
3. Wszystkie składniki oprócz śledzi włożyć do garnka i gotować ok 5 minut
4. Na koniec wrzucić śledzie i gotować jeszcze 3 - 4 minuty.