Czerwone naleśniki z budyniem

m7
Czerwone naleśniki z budyniem

2

0 / 0

Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

375 mleko uht 3,2%

1 szcz. sól

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. kisiel truskawkowy

1 szt. budyń śmietankowy

6 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka sok malinowy

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Z podanych składników wyrabiamy ciasto mikserem tak by było na pół lejące.

2

Smażymy naleśniki .

3

Budyń gotujemy w półtorej szklanki mleka .Studzimy .

4

Na przestudzone placki naleśnikowe kładziemy po łyżce zimnego budyniu .

5

Składamy w trójkąty.

6

Najsmaczniejsze są ze szklanką zimnego mleka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły