Czerwone naleśniki z budyniem

m7

Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
193
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
375 mleko uht 3,2%
1 szczyp. sól
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. kisiel truskawkowy
1 szt. budyń śmietankowy
6 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka sok malinowy
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
Z podanych składników wyrabiamy ciasto mikserem tak by było na pół lejące.
Smażymy naleśniki .
Budyń gotujemy w półtorej szklanki mleka .Studzimy .
Na przestudzone placki naleśnikowe kładziemy po łyżce zimnego budyniu .
Składamy w trójkąty.
Najsmaczniejsze są ze szklanką zimnego mleka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
193
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.