2

Składniki

375 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
1 Sztuka
budyń śmietankowy
6 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
Sok malinowy
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto mikserem tak by było na pół lejące.
  2. Smażymy naleśniki .
  3. Budyń gotujemy w półtorej szklanki mleka .Studzimy .
  4. Na przestudzone placki naleśnikowe kładziemy po łyżce zimnego budyniu .
  5. Składamy w trójkąty.
  6. Najsmaczniejsze są ze szklanką zimnego mleka.

Opis

Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.

Podobne przepisy

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 20 min.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz.

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!