Czerwone naleśniki z budyniem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czerwone naleśniki z budyniem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976696680.jpeg&w=3840&q=75)
Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.
2
0 / 0
Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
375 mleko uht 3,2%
1 szczyp. sól
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. kisiel truskawkowy
1 szt. budyń śmietankowy
6 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka sok malinowy
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
Z podanych składników wyrabiamy ciasto mikserem tak by było na pół lejące.
2
Smażymy naleśniki .
3
Budyń gotujemy w półtorej szklanki mleka .Studzimy .
4
Na przestudzone placki naleśnikowe kładziemy po łyżce zimnego budyniu .
5
Składamy w trójkąty.
6
Najsmaczniejsze są ze szklanką zimnego mleka.