2

Składniki

375 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
1 Sztuka
budyń śmietankowy
6 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
Sok malinowy
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto mikserem tak by było na pół lejące.
  2. Smażymy naleśniki .
  3. Budyń gotujemy w półtorej szklanki mleka .Studzimy .
  4. Na przestudzone placki naleśnikowe kładziemy po łyżce zimnego budyniu .
  5. Składamy w trójkąty.
  6. Najsmaczniejsze są ze szklanką zimnego mleka.

Opis

Kolorowe naleśniki urozmaicą każde śniadanie maluchów,a i dorosły się skusi.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry-serduszka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry-serduszka

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!