0

Składniki

250 Mililitrów
Mleczko kokosowe
250 Gramów
Krewetki królewskie
250 Gramów
Makaron chiński
1 Szklanka
bulion warzywny
1 Szklanka
pomidor
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
Pasta curry
1 Łyżka
Sos rybny
0.5 Szklanki
cebula dymka
0.5 Sztuki
Sok z limonek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Odmrozone krewetki wyszałam z pastą curry, przykryłam folią i wstawiłam na godzine do lodówki, by przeszły smakiem.
  2. Makaron zalałam wrzatkiem na 3 minuty. Odcedziłam. Gotowy.
  3. Olej rozgrzałam na patelni, dodałam cebulę, smażyłam do zeszklenia. Wlałam pomidory, dodałam skórkę z limonki, papryczke chilli drobno posiekaną, smażyłam ok 2 minut. Dodałam krewetki z pastą, wymieszałam i gotowałam chwile zeby się zagrzały. Wlałam
  4. mleko kokosowe, bulion, sos rybny i sok z limonki do smaku. Na koniec wrzuciłam zielone częsci dymki, wymieszałam, pogotowałam jeszcze minute. Podałam na makaronie z plasterkami limonki i posypane zielona dymką. Pyszne!

Opis

zrobione na obiad na urodziny mamy

Podobne przepisy

Paella

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paella

Curry ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Curry ze szpinakiem

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!