Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
Mleczko kokosowe
250 Gramów
Krewetki królewskie
250 Gramów
Makaron chiński
1 Szklanka
bulion warzywny
1 Szklanka
pomidor
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
Pasta curry
1 Łyżka
Sos rybny
0.5 Szklanki
cebula dymka
0.5 Sztuki
Sok z limonek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Odmrozone krewetki wyszałam z pastą curry, przykryłam folią i wstawiłam na godzine do lodówki, by przeszły smakiem.
  2. Makaron zalałam wrzatkiem na 3 minuty. Odcedziłam. Gotowy.
  3. Olej rozgrzałam na patelni, dodałam cebulę, smażyłam do zeszklenia. Wlałam pomidory, dodałam skórkę z limonki, papryczke chilli drobno posiekaną, smażyłam ok 2 minut. Dodałam krewetki z pastą, wymieszałam i gotowałam chwile zeby się zagrzały. Wlałam
  4. mleko kokosowe, bulion, sos rybny i sok z limonki do smaku. Na koniec wrzuciłam zielone częsci dymki, wymieszałam, pogotowałam jeszcze minute. Podałam na makaronie z plasterkami limonki i posypane zielona dymką. Pyszne!

Opis

zrobione na obiad na urodziny mamy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!