Czerwone buraczki purre
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czerwone buraczki purre](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975036820.jpeg&w=3840&q=75)
Buraki czerwone są częstym gościem na moim stole.
0
0 / 0
Buraki czerwone są częstym gościem na moim stole.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg burak
0.25 łyżecz. sól
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Buraki gotujemy aż będą miękkie.
2
Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skóry i trzemy ręcznie na tarce o małych oczkach lub rozdrabniamy je robotem.
3
Na patelni roztapiamy łyżkę masła lub margaryny, wrzucamy starte buraki i podsmażamy.
4
Doprawiamy do smaku solą.