0

Składniki

1 Kilogram
burak
0.25 Łyżeczki
sól
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki gotujemy aż będą miękkie.
  2. Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skóry i trzemy ręcznie na tarce o małych oczkach lub rozdrabniamy je robotem.
  3. Na patelni roztapiamy łyżkę masła lub margaryny, wrzucamy starte buraki i podsmażamy.
  4. Doprawiamy do smaku solą.

Opis

Buraki czerwone są częstym gościem na moim stole.

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!