Czerwone buraczki purre

m7
Czerwone buraczki purre

Średnia 0 / 0

Oceń!

Buraki czerwone są częstym gościem na moim stole.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg burak

0.25 łyżecz. sól

2 łyżka masło

Przygotowanie


Buraki gotujemy aż będą miękkie.

Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skóry i trzemy ręcznie na tarce o małych oczkach lub rozdrabniamy je robotem.

Na patelni roztapiamy łyżkę masła lub margaryny, wrzucamy starte buraki i podsmażamy.

Doprawiamy do smaku solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

79

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły