Czerwone buraczki purre

m7

Buraki czerwone są częstym gościem na moim stole.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
79
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Buraki czerwone są częstym gościem na moim stole.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg burak
0.25 łyżecz. sól
2 łyżka masło
Przygotowanie
Buraki gotujemy aż będą miękkie.
Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skóry i trzemy ręcznie na tarce o małych oczkach lub rozdrabniamy je robotem.
Na patelni roztapiamy łyżkę masła lub margaryny, wrzucamy starte buraki i podsmażamy.
Doprawiamy do smaku solą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
79
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.