Czerwona kapusta z jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czerwona kapusta z jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975086479.jpeg&w=3840&q=75)
Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!
1
0 / 0
Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg kapusta czerwona
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. cukier
2 łyżecz. ocet
2 łyżecz. masło
1 szt. cebula
1 szt. jabłka
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować, ugotować dodając ziele i liść laurowy, odcedzić i ostudzić.
2
Do kapusty dodać drobno pokrojoną cebulę i jabłko starte na dużych oczkach.
3
Doprawić do smaku.
4
Polać przyrumienionym masłem.