Czerwona kapusta z jabłkiem

m7
Czerwona kapusta z jabłkiem

1

0 / 0

Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 kg kapusta czerwona

2 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. cukier

2 łyżecz. ocet

2 łyżecz. masło

1 szt. cebula

1 szt. jabłka

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować, ugotować dodając ziele i liść laurowy, odcedzić i ostudzić.

2

Do kapusty dodać drobno pokrojoną cebulę i jabłko starte na dużych oczkach.

3

Doprawić do smaku.

4

Polać przyrumienionym masłem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

454

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły