1

Składniki

0.5 Kilograma
Kapusta czerwona
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Szczypty
cukier
2 Łyżeczki
ocet
2 Łyżeczki
masło
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jabłka
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę poszatkować, ugotować dodając ziele i liść laurowy, odcedzić i ostudzić.
  2. Do kapusty dodać drobno pokrojoną cebulę i jabłko starte na dużych oczkach.
  3. Doprawić do smaku.
  4. Polać przyrumienionym masłem.

Opis

Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!