Czerwona kapusta z jabłkiem

m7
Czerwona kapusta z jabłkiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 kg kapusta czerwona

2 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. cukier

2 łyżecz. ocet

2 łyżecz. masło

1 szt. cebula

1 szt. jabłka

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

Przygotowanie


Kapustę poszatkować, ugotować dodając ziele i liść laurowy, odcedzić i ostudzić.

Do kapusty dodać drobno pokrojoną cebulę i jabłko starte na dużych oczkach.

Doprawić do smaku.

Polać przyrumienionym masłem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

454

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły