Czerwona kapusta z jabłkiem
m7
Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
454
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
67
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kapusta z jabłkiem - majstersztyk do obiadu!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg kapusta czerwona
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. cukier
2 łyżecz. ocet
2 łyżecz. masło
1 szt. cebula
1 szt. jabłka
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Kapustę poszatkować, ugotować dodając ziele i liść laurowy, odcedzić i ostudzić.
Do kapusty dodać drobno pokrojoną cebulę i jabłko starte na dużych oczkach.
Doprawić do smaku.
Polać przyrumienionym masłem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
454
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
67
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.