Czerwona kapusta do obiadu
m7
do obiadku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
238
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
do obiadku
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szt. kapusta czerwona
6 łyżka rodzynki
8 łyżka majonez
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy lub ścieramy w robocie kuchennym na tarczy jarzynowej. Wrzucamy kapustę na wrzątek i obgotowujemy około 10 minut. Odlewamy na sitko. Po odsączeniu dodajemy rodzynki, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Surówka świetnie pasuje do dań z mięsem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
238
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.