Czerwona kapusta do obiadu

m7
Czerwona kapusta do obiadu

Średnia 0 / 0

Oceń!

do obiadku

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. kapusta czerwona

6 łyżka rodzynki

8 łyżka majonez

Przygotowanie


Kapustę szatkujemy lub ścieramy w robocie kuchennym na tarczy jarzynowej. Wrzucamy kapustę na wrzątek i obgotowujemy około 10 minut. Odlewamy na sitko. Po odsączeniu dodajemy rodzynki, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Surówka świetnie pasuje do dań z mięsem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

238

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły