2

Składniki

1 Sztuka
Kapusta czerwona
6 Łyżek
rodzynki
8 Łyżek
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy lub ścieramy w robocie kuchennym na tarczy jarzynowej. Wrzucamy kapustę na wrzątek i obgotowujemy około 10 minut. Odlewamy na sitko. Po odsączeniu dodajemy rodzynki, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. Surówka świetnie pasuje do dań z mięsem.

Opis

do obiadku

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!