2

Składniki

1 Sztuka
Kapusta czerwona
6 Łyżek
rodzynki
8 Łyżek
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy lub ścieramy w robocie kuchennym na tarczy jarzynowej. Wrzucamy kapustę na wrzątek i obgotowujemy około 10 minut. Odlewamy na sitko. Po odsączeniu dodajemy rodzynki, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. Surówka świetnie pasuje do dań z mięsem.

Opis

do obiadku

Podobne przepisy

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!