Czerwona kapusta.

m7
Czerwona kapusta.

2

0 / 0

Smakuje wyśmienicie z śląskimi kluskami.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

1 szt. kapusta czerwona

1 szt. cebula

1 łyżka ocet

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości.

2

Odcedzamy i dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę.

3

Na sam koniec dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

131

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły