Czerwona kapusta.
m7

Smakuje wyśmienicie z śląskimi kluskami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
131
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Smakuje wyśmienicie z śląskimi kluskami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
1 szt. kapusta czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Kroki
Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy i dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę.
Na sam koniec dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
131
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.