Czerń Mórz

dkociemska
Czerń Mórz

0

0 / 0

Czarny makaron pośród krewetek to niebanalne połączenie smaków!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 g jarmuż

400 g krewetki tygrysie

1 opak. makaron spaghetti lubella

10 g mozarella

1 opak. sos słodko-pikantny

20 g sepia

50 oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Krewetki obrać (zostawić ogonki). Na patelni podgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek do momentu przeszklenia, dodać krewetki i smażyć około 1 minutę z każdej strony (do momentu zaróżowienia).

2

Ugotować makaron, a następnie odlać i zabarwić sepią.

3

Dodać do makaronu kilka usmażonych krewetek oraz sos słodko-pikantny.

4

Liście jarmużu oddzielić od ogonków i wymieszać z dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Pieczemy go na blaszce około 15 min w 190 stopniach.

5

Makaron przełożyć na talerz razem z prażynkami oraz jarmużem.

6

Resztę krewetek z patelni ułożyć razem z resztą składników na talerzu, całość posypać serem mozzarella.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

919

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

137

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Skorupiaki

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły