Czerń Mórz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
dkociemska
![Czerń Mórz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9272-1702058113789.jpeg&w=3840&q=75)
Czarny makaron pośród krewetek to niebanalne połączenie smaków!
0
0 / 0
Czarny makaron pośród krewetek to niebanalne połączenie smaków!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 g jarmuż
400 g krewetki tygrysie
1 opak. makaron spaghetti lubella
10 g mozarella
1 opak. sos słodko-pikantny
20 g sepia
50 oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krewetki obrać (zostawić ogonki). Na patelni podgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek do momentu przeszklenia, dodać krewetki i smażyć około 1 minutę z każdej strony (do momentu zaróżowienia).
Ugotować makaron, a następnie odlać i zabarwić sepią.
Dodać do makaronu kilka usmażonych krewetek oraz sos słodko-pikantny.
Liście jarmużu oddzielić od ogonków i wymieszać z dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Pieczemy go na blaszce około 15 min w 190 stopniach.
Makaron przełożyć na talerz razem z prażynkami oraz jarmużem.
Resztę krewetek z patelni ułożyć razem z resztą składników na talerzu, całość posypać serem mozzarella.
Kategorie
Alergeny
Gluten
Skorupiaki