Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Szukasz ciekawego przepisu na wegański świąteczny deser? Ten keks z dodatkiem rumu na pewno przypadnie Ci do gustu.
Składniki: |
|||
20 | Gramów | ||
![]() |
|||
400 | Gramów | ||
100 | Gramów |
Posiekana kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
120 | Mililitrów |
rum
|
|
180 | Gramów |
orzechy
|
|
175 | Gramów |
Olej kokosowy
|
|
180 | Gramów |
Cukier trzcinowy
|
|
25 | Gramów |
melasa z wingron
|
|
325 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
40 | Gramów |
Zmielone migdały
|
|
0.75 | Łyżeczki |
soda oczyszczona
|
|
120 | Mililitrów |
mleko roślinne
|
|
2 | Łyżki |
sok z cytryny
|
|
Składniki na lukier: |
|||
0.75 | Szklanki |
cukier puder
|
|
1 | Łyżeczka |
sok z cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |