Czekoladowy sernik bez pieczenia z galaretką

decomorreno
Czekoladowy sernik bez pieczenia z galaretką

0

0 / 0

Prezentujemy przepis na ciasto, które nie tylko wygląda niesamowicie, ale tak też smakuje! Sernik na zimno bez pieczenia to fantastyczna propozycja na upalne dni. Biszkopty, czekoladowo-serowa masa i galaretka z owocami – jak przejść obojętnie obok tak pysznego oraz słodkiego połączenia?

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 kg ser twarogowy

80 g cukier puder

45 g kakao decomorreno

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

5 łyżeczka żelatyna

100 g biszkopty

1 opak. galaretka truskawkowa

500 woda

250 g truskawki

Przygotowanie


1

Żelatynę zalej kilkoma łyżeczkami wody i odstaw do wystygnięcia. Zagotuj wodę, wsyp galaretkę i wymieszaj.

2

Odstaw do wystygnięcia. Formę wyłóż papierem do pieczenia, dno wyłóż biszkoptami.

3

Twaróg wymieszaj z cukrem pudrem, kakao oraz ekstraktem waniliowym. Podgrzej żelatynę, aby się rozpuściła, ale nie zagotuj. Dodaj do niej kilka łyżek masy serowej i szybko wymieszaj, następnie połącz z pozostałą masą serową i wylej na wyłożone w formie biszkopty.

4

Włóż do lodówki, aby zaczęła tężeć. Następnie ułóż połowę owoców i zalej połową galaretki, ponownie włóż do schłodzenia. Za 20 minut wylej kolejną warstwę galaretki oraz owoce.

5

Przykryj wierzch formy i włóż na 3-4 godziny do całkowitego stężenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły