Czekoladowy sernik bez pieczenia z galaretką
decomorreno
0
0 / 0
Prezentujemy przepis na ciasto, które nie tylko wygląda niesamowicie, ale tak też smakuje! Sernik na zimno bez pieczenia to fantastyczna propozycja na upalne dni. Biszkopty, czekoladowo-serowa masa i galaretka z owocami – jak przejść obojętnie obok tak pysznego oraz słodkiego połączenia?
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 kg ser twarogowy
80 g cukier puder
45 g kakao decomorreno
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
5 łyżeczka żelatyna
100 g biszkopty
1 opak. galaretka truskawkowa
500 woda
250 g truskawki
Przygotowanie
Żelatynę zalej kilkoma łyżeczkami wody i odstaw do wystygnięcia. Zagotuj wodę, wsyp galaretkę i wymieszaj.
Odstaw do wystygnięcia. Formę wyłóż papierem do pieczenia, dno wyłóż biszkoptami.
Twaróg wymieszaj z cukrem pudrem, kakao oraz ekstraktem waniliowym. Podgrzej żelatynę, aby się rozpuściła, ale nie zagotuj. Dodaj do niej kilka łyżek masy serowej i szybko wymieszaj, następnie połącz z pozostałą masą serową i wylej na wyłożone w formie biszkopty.
Włóż do lodówki, aby zaczęła tężeć. Następnie ułóż połowę owoców i zalej połową galaretki, ponownie włóż do schłodzenia. Za 20 minut wylej kolejną warstwę galaretki oraz owoce.
Przykryj wierzch formy i włóż na 3-4 godziny do całkowitego stężenia.