Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

blogerzydlalubelli

Wartości odżywcze na porcję
Energia
415
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella mini świderki z czekoladą
250 g ricotta
1 łyżka sok z cytryny
1 szt. starta skórka cytryny
1 łyżka miód
1 szkl. maliny
1 pęcz. truskawki
1 pęcz. mięta
Przygotowanie
Sprawdź przepis na: http://mientablog.com. Makaron gotujemy do miękkości, około 6 minut.
Ricottę mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, oraz z miodem. Nakładamy ją do słoiczków. Przykrywamy warstwą truskawek oraz porcją makaronu.
Na wierzchu układamy maliny i dekorujemy świeżą miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
415
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.