Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

blogerzydlalubelli
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella mini świderki z czekoladą

250 g ricotta

1 łyżka sok z cytryny

1 szt. starta skórka cytryny

1 łyżka miód

1 szkl. maliny

1 pęcz. truskawki

1 pęcz. mięta

Przygotowanie


1

Sprawdź przepis na: http://mientablog.com. Makaron gotujemy do miękkości, około 6 minut.

2

Ricottę mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, oraz z miodem. Nakładamy ją do słoiczków. Przykrywamy warstwą truskawek oraz porcją makaronu.

3

Na wierzchu układamy maliny i dekorujemy świeżą miętą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły