0

Składniki

150 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini świderki z czekoladą
250 Gramów
Ricotta
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Sztuka
Starta skórka cytryny
1 Łyżka
miód
1 Szklanka
maliny
1 Pęczek
truskawki
1 Pęczek
mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sprawdź przepis na: http://mientablog.com. Makaron gotujemy do miękkości, około 6 minut.
  2. Ricottę mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, oraz z miodem. Nakładamy ją do słoiczków. Przykrywamy warstwą truskawek oraz porcją makaronu.
  3. Na wierzchu układamy maliny i dekorujemy świeżą miętą.

Podobne przepisy

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Czekoladowe gofry z makaronu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron z miodem i makiem

Przepis
Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!