Czekoladowy chai

decomorreno
Czekoladowy chai

0

4.7 / 6

Czekoladowy chai, czyli aromatyczna czekolada do picia z herbacianym charakterem to mocno rozgrzewający i wciągający napój, który uświetni wiele, różnych okazji - romantyczny wieczór we dwoje, spotkanie z przyjaciółką, czy chwile spędzone pod kocem z dobrą książką w dłoni. Przygotuj swoją chai w zimowym wydaniu i udekoruj ją wesołym piankowym bałwankiem :)

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 mleko

40 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

2 szt. herbata chai

6 szt. pianki marshmallows

40 g masa marcepanowa

1 łyżeczka kakao decomorreno

4 szt. paluszki słone

2 kost. czekolada

Przygotowanie


1

Podgrzej mleko, gdy będzie gorące dodaj 2 torebki z herbatą CHAI. Odstaw na 5 minut.

2

Na wykałaczkę nabij 3 pianki. Paluszki podziel na 3 kawałki i wciśnij je w pianki, w miejsce rąk i nóg bałwanka.

3

Czekoladę w kostkach rozpuść w kąpieli wodnej, a dalej tą czekoladą udekoruj bałwanki, malując buzie i guziki.

4

Marcepan zagnieć z kakao DecoMorreno i uformuj kapelusze dla bałwanków. Przyczep je do bałwanków.

5

Z mleka wyjmij torebki z herbatą, podgrzej i dodaj 40g czekolady DecoMorreno. Przelej do szklanek i na wierzchu ułóż bałwanka. Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły