Czekoladowy chai
decomorreno
Czekoladowy chai, czyli aromatyczna czekolada do picia z herbacianym charakterem to mocno rozgrzewający i wciągający napój, który uświetni wiele, różnych okazji - romantyczny wieczór we dwoje, spotkanie z przyjaciółką, czy chwile spędzone pod kocem z dobrą książką w dłoni. Przygotuj swoją chai w zimowym wydaniu i udekoruj ją wesołym piankowym bałwankiem :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
374
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.7 / 6
Czekoladowy chai, czyli aromatyczna czekolada do picia z herbacianym charakterem to mocno rozgrzewający i wciągający napój, który uświetni wiele, różnych okazji - romantyczny wieczór we dwoje, spotkanie z przyjaciółką, czy chwile spędzone pod kocem z dobrą książką w dłoni. Przygotuj swoją chai w zimowym wydaniu i udekoruj ją wesołym piankowym bałwankiem :)
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 mleko
40 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao
2 szt. herbata chai
6 szt. pianki marshmallows
40 g masa marcepanowa
1 łyżecz. kakao decomorreno
4 szt. paluszki słone
2 kostka czekolada
Przygotowanie
Podgrzej mleko, gdy będzie gorące dodaj 2 torebki z herbatą CHAI. Odstaw na 5 minut.
Na wykałaczkę nabij 3 pianki. Paluszki podziel na 3 kawałki i wciśnij je w pianki, w miejsce rąk i nóg bałwanka.
Czekoladę w kostkach rozpuść w kąpieli wodnej, a dalej tą czekoladą udekoruj bałwanki, malując buzie i guziki.
Marcepan zagnieć z kakao DecoMorreno i uformuj kapelusze dla bałwanków. Przyczep je do bałwanków.
Z mleka wyjmij torebki z herbatą, podgrzej i dodaj 40g czekolady DecoMorreno. Przelej do szklanek i na wierzchu ułóż bałwanka. Smacznego!
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
374
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza