Czekoladowo-rumowy budyń

m7
Czekoladowo-rumowy budyń

0

0 / 0

Pyszny deser dla dorosłych. Błyskawiczny, czekoladowy budyń z nutą rumu.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 l mleko

2 szt. budyń czekoladowy

1 łyżka rum

Przygotowanie


1

Odlać 1/3 szklanki mleka.

2

Resztę mleka zagotować.

3

W 1/3 szklanki mleka rozpuścić budynie i rum. Dokładnie wymieszać.

4

Do gotującego się mleka wlać budynie. Mieszać cały czas aż budyń zgęstnieje.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

444

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły