Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tarta dla miłośników słodyczy i orzechów o cudownym gruszkowym aromacie. Z wyjątkowo kakaowym, kruchym spodem - smakującym niczym ciasteczka czekoladowe. Ten przepis na tartę na pewno dodasz do ulubionych!
SKŁADNIKI NA CIASTO I |
|||
700 | Mililitrów |
woda
|
|
120 | Gramów |
cukier
|
|
3 | Sztuki |
gruszka
|
|
2 | Sztuki |
Laska cynamonu
|
|
SKŁADNIKI NA CIASTO II |
|||
220 | Gramów | ||
![]() |
|||
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
150 | Gramów |
masło
|
|
0.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
50 | Gramów |
cukier puder
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
SKŁADNIKI NA NADZIENIE |
|||
100 | Gramów |
cukier
|
|
100 | Gramów |
Śmietanka 36%
|
|
90 | Gramów |
masło
|
|
2 | Sztuki |
jajko
|
|
180 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |