Czekoladowo - miętowa mokka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Czekoladowo - miętowa mokka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8624-1702058057349.jpeg&w=3840&q=75)
Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Wypróbuj nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Mokka w takiej właśnie odsłonie - to połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
0
5 / 2
Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Wypróbuj nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Mokka w takiej właśnie odsłonie - to połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
60 espresso
0.50 szkl. mleko roślinne
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. ksylitol
2 łyżka śmietanka kokosowa
Przygotowanie
W rondelku podgrzej mleko wraz z kakao oraz ksylitolem (opcjonalnie).
Dodaj gorące espresso i ekstrakt miętowy.
Całość podawaj udekorowaną ubitą śmietanką kokosową.