Czekoladowo - miętowa mokka
decomorreno
Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Wypróbuj nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Mokka w takiej właśnie odsłonie - to połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
0
5 / 2
Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Wypróbuj nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Mokka w takiej właśnie odsłonie - to połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
60 espresso
0.50 szkl. mleko roślinne
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. ksylitol
2 łyżka śmietanka kokosowa
Przygotowanie
W rondelku podgrzej mleko wraz z kakao oraz ksylitolem (opcjonalnie).
Dodaj gorące espresso i ekstrakt miętowy.
Całość podawaj udekorowaną ubitą śmietanką kokosową.