Czekoladowo-cynamonowy pudding chia
decomorreno
Zdrowy deser nie musi być nudny! Pudding chia jest tego świetnym przykładem. Nasza czekoladowo-cynamonowa wersja skradnie podniebienia wszystkich czekoladowych łasuchów, którzy nie mogą doczekać się już świąt i przemycają cynamon gdzie się da
0
5 / 2
Zdrowy deser nie musi być nudny! Pudding chia jest tego świetnym przykładem. Nasza czekoladowo-cynamonowa wersja skradnie podniebienia wszystkich czekoladowych łasuchów, którzy nie mogą doczekać się już świąt i przemycają cynamon gdzie się da
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
20 g kakao decomorreno
250 mleko
40 g nasiona chia
2 łyżecz. cukier puder
1 łyżecz. cynamon
100 g borówki
Przygotowanie
W garnuszku podgrzewamy mleko, kakao, cynamon i cukier puder.
Do szklanki/pucharka wsypujemy nasiona chia. Zalewamy mlekiem. Mieszamy. Wkładamy do lodówki.
Pudding mieszamy co 15 minut przez godzinę. Pudding gotowy jest po ok. 6 godzinach.
Gotowy pudding dekorujemy startą mleczną czekoladą i świeżymi owocami.