Czekoladowe tartaletki z kremem mascarpone z białą czekoladą i malinami

IzabelaMichalczyk
Czekoladowe tartaletki z kremem mascarpone z białą czekoladą i malinami

1

3.3 / 15

Kruche, czekoladowe, chrupiące ciasto plus delikatny krem mascarpone z białą czekoladą i malinami. Czego chcieć więcej, aby smakiem i wyglądem zachwycić na każdej imprezie!

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g mąka lubella

50 g kakao decomorreno

150 g masło

120 g cukier puder

1 szcz. sól

250 g serek mascarpone

1 szt. biała czekolada

200 śmietanka kremowa 30%

250 g maliny

Przygotowanie


1

Do miski wrzucamy mąkę Lubella, kakao, cukier puder, 2 łyżki wody i posiekane w kostkę zimne masło. Wyrabiamy na gładką masę po czym wylepiamy foremki (powinno starczyć na ok 6-8 tartaletek).

2

Foremki z ciastem wstawiamy na 15 minut do zamrażalnika. Pieczemy w temp 180 stopni przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i studzimy.

3

Około 50 ml śmietanki doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Dorzucamy kostki białej czekolady (ja dodałam karmelową) i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

4

Resztę schłodzonej śmietanki ubijamy, a następnie dodajemy serek mascarpone i rozpuszczoną białą czekoladę. Całość chwilę miksujemy.

5

Nakładamy krem do upieczonych ciastek i dekorujemy malinami. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły