Czekoladowe świderki z truskawkami

lubella
Czekoladowe świderki z truskawkami

1

5 / 2

Smakowite, czekoladowe świderki z makaronu, polane jogurtem wymieszanym z sokiem limonkowym i przykryte kożuszkiem ze świeżych truskawek to wspaniały sposób na słodkie, wiosenno-letnie śniadanie dla dzieci i dorosłych.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella mini świderki z czekoladą

500 g truskawki

5 łyżka jogurt naturalny

1 szt. limonka

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na ćwiartki. Jogurt mieszamy z połową soku wyciśniętego z limonki.

3

Ugotowany makaron przekładamy do miseczek. Polewamy jogurtem i rozkładamy na nim truskawki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły