Czekoladowe świderki z truskawkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Czekoladowe świderki z truskawkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609397.jpeg&w=3840&q=75)
Smakowite, czekoladowe świderki z makaronu, polane jogurtem wymieszanym z sokiem limonkowym i przykryte kożuszkiem ze świeżych truskawek to wspaniały sposób na słodkie, wiosenno-letnie śniadanie dla dzieci i dorosłych.
1
5 / 2
Smakowite, czekoladowe świderki z makaronu, polane jogurtem wymieszanym z sokiem limonkowym i przykryte kożuszkiem ze świeżych truskawek to wspaniały sposób na słodkie, wiosenno-letnie śniadanie dla dzieci i dorosłych.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella mini świderki z czekoladą
500 g truskawki
5 łyżka jogurt naturalny
1 szt. limonka
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na ćwiartki. Jogurt mieszamy z połową soku wyciśniętego z limonki.
Ugotowany makaron przekładamy do miseczek. Polewamy jogurtem i rozkładamy na nim truskawki.