Czekoladowe świderki z truskawkami
lubella
Smakowite, czekoladowe świderki z makaronu, polane jogurtem wymieszanym z sokiem limonkowym i przykryte kożuszkiem ze świeżych truskawek to wspaniały sposób na słodkie, wiosenno-letnie śniadanie dla dzieci i dorosłych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
234
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 2
Smakowite, czekoladowe świderki z makaronu, polane jogurtem wymieszanym z sokiem limonkowym i przykryte kożuszkiem ze świeżych truskawek to wspaniały sposób na słodkie, wiosenno-letnie śniadanie dla dzieci i dorosłych.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella mini świderki z czekoladą
500 g truskawki
5 łyżka jogurt naturalny
1 szt. limonka
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na ćwiartki. Jogurt mieszamy z połową soku wyciśniętego z limonki.
Ugotowany makaron przekładamy do miseczek. Polewamy jogurtem i rozkładamy na nim truskawki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
234
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.