0

Składniki

150 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Szklanki
3 Szklanki
cukier
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
4 Sztuki
jajka
300 Mililitrów
Maślanka
100 Mililitrów
olej
300 Mililitrów
Gorąca woda
200 Dekagramów
czekolada
500 Mililitrów
śmietana 36%
3 Łyżki
cukier puder
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
7.5 Grama
PROSZEK DO PIECZENIA
7.5 Grama
sól
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie suche składniki połączyć ze sobą. Dodać mokre składniki (olej ,jajka ,maślanka) i gorącą wodę, a następnie dobrze wymieszać (nie miksować mikserem). Wlać do przygotowanych dwóch blaszek w kształcie serca. Blaszki wysmarować tłuszczem i wysypać kakaem. Piec w nagrzanym piekarniku 175 stopni około 50-55 minut. Wystudzić ciasto.
  2. Krem: Rozpuścić w kąpieli wodnej 2 tabliczki czekolady. Przestudzić. Ubić śmietanę 36% z 3 łyżkami cukru pudru. Dodać rozpuszczoną żelatynę i na koniec połączyć z połową rozpuszczonej czekolady. Drugą część czekolady pozostawić do polania serca na górze. Ciasto ostudzić i przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu polać rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą. Przyozdobić rozetkami. Smacznego!

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Pierogi z serem

Średni Do 1 godz
Pierogi z serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!