Czekoladowe serce

LucynaGrzywacz
Czekoladowe serce

0

0 / 0

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

150 g kakao decomorreno

3 szkl. cukier

3 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżecz. soda oczyszczona

7.50 g proszek do pieczenia

7.50 g sól

4 szt. jaja l

300 maślanka

100 olej

300 gorąca woda

200 dag. czekolada

500 śmietana 36%

3 łyżka cukier puder

3 łyżecz. żelatyna

Przygotowanie


1

Wszystkie suche składniki połączyć ze sobą. Dodać mokre składniki (olej ,jajka ,maślanka) i gorącą wodę, a następnie dobrze wymieszać (nie miksować mikserem). Wlać do przygotowanych dwóch blaszek w kształcie serca. Blaszki wysmarować tłuszczem i wysypać kakaem. Piec w nagrzanym piekarniku 175 stopni około 50-55 minut. Wystudzić ciasto.

2

Krem: Rozpuścić w kąpieli wodnej 2 tabliczki czekolady. Przestudzić. Ubić śmietanę 36% z 3 łyżkami cukru pudru. Dodać rozpuszczoną żelatynę i na koniec połączyć z połową rozpuszczonej czekolady. Drugą część czekolady pozostawić do polania serca na górze. Ciasto ostudzić i przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu polać rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą. Przyozdobić rozetkami. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1215

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

145

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły