Czekoladowe omm omm
sochajpaulina
Brownie z batatów - idealnie mokre i wybitnie smaczne. Bez glutenu, laktozy i cukru. Zachwyci podniebienia wszystkich wielbicieli słodkości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
199
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brownie z batatów - idealnie mokre i wybitnie smaczne. Bez glutenu, laktozy i cukru. Zachwyci podniebienia wszystkich wielbicieli słodkości.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szt. batat
0.50 szkl. kakao decomorreno
100 g daktyle
3 szt. jaja kurze całe
30 g olej kokosowy nierafinowany płynny
4 g mąka kokosowa
1 łyżecz. proszek do pieczenia (ciasto)
Przygotowanie
Bataty obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10min.
Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Do miski z batatami wrzucić namoczone daktyle. Dodać pozostałe składniki. Zmiksować wszystko na gładką masę.
Masę przełożyć na blaszkę i wyrównać. Piec ok.25 minut w nagrzanym piekarniku (góra-dół).
Po upieczeniu odczekać az ciasto wystygnie, najlepiej po wystygnięciu włożyć je na chwilę do lodówki. Można podawać z dżemem owocowym lub świeżymi owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
199
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.