Czekoladowe omm omm

sochajpaulina
Czekoladowe omm omm

0

0 / 0

Brownie z batatów - idealnie mokre i wybitnie smaczne. Bez glutenu, laktozy i cukru. Zachwyci podniebienia wszystkich wielbicieli słodkości.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. batat

0.50 szkl. kakao decomorreno

100 g daktyle

3 szt. jaja kurze całe

30 g olej kokosowy nierafinowany płynny

4 g mąka kokosowa

1 łyżeczka proszek do pieczenia (ciasto)

Przygotowanie


1

Bataty obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10min.

2

Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Do miski z batatami wrzucić namoczone daktyle. Dodać pozostałe składniki. Zmiksować wszystko na gładką masę.

3

Masę przełożyć na blaszkę i wyrównać. Piec ok.25 minut w nagrzanym piekarniku (góra-dół).

4

Po upieczeniu odczekać az ciasto wystygnie, najlepiej po wystygnięciu włożyć je na chwilę do lodówki. Można podawać z dżemem owocowym lub świeżymi owocami.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły