Czekoladowe nicecream
EkspertOdKuchni
Czekoladowe nicecream to szybkie, proste i zdrowe rozwiązanie dla miłośników deserów. To wegańskie i bezglutenowe lody, które idealnie zaspokoją ochotę na słodkie. Mrożone banany w połączeniu z awokado, kakao i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Są kremowe, orzeźwiające i wyjątkowo smaczne. Doskonale sprawdzą się jako deser na upalne dni i zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czekoladowe nicecream to szybkie, proste i zdrowe rozwiązanie dla miłośników deserów. To wegańskie i bezglutenowe lody, które idealnie zaspokoją ochotę na słodkie. Mrożone banany w połączeniu z awokado, kakao i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Są kremowe, orzeźwiające i wyjątkowo smaczne. Doskonale sprawdzą się jako deser na upalne dni i zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. banan
0.50 szt. awokado
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka syrop z agawy
Przygotowanie
Banany obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na folii aluminiowej i wstawić na kilka godzin do zamrażarki do całkowitego zamrożenia.
Do wysokiego naczynia dodać połówkę awokado, kakao oraz syrop z agawy. Za pomocą blendera ręcznego zmiksować składniki na gładką masę.
Do masy dodawać partiami zamrożone banany i dalej miksować.
Deser podać od razu po przyrządzeniu.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.