Czekoladowe nicecream

EkspertOdKuchni
Czekoladowe nicecream

0

0 / 0

Czekoladowe nicecream to szybkie, proste i zdrowe rozwiązanie dla miłośników deserów. To wegańskie i bezglutenowe lody, które idealnie zaspokoją ochotę na słodkie. Mrożone banany w połączeniu z awokado, kakao i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Są kremowe, orzeźwiające i wyjątkowo smaczne. Doskonale sprawdzą się jako deser na upalne dni i zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szt. banan

0.50 szt. awokado

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka syrop z agawy

Przygotowanie


1

Banany obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na folii aluminiowej i wstawić na kilka godzin do zamrażarki do całkowitego zamrożenia.

2

Do wysokiego naczynia dodać połówkę awokado, kakao oraz syrop z agawy. Za pomocą blendera ręcznego zmiksować składniki na gładką masę.

3

Do masy dodawać partiami zamrożone banany i dalej miksować.

4

Deser podać od razu po przyrządzeniu.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

458

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły