Czekoladowe nicecream
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Czekoladowe nicecream](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1713436931488.jpg&w=3840&q=75)
Czekoladowe nicecream to szybkie, proste i zdrowe rozwiązanie dla miłośników deserów. To wegańskie i bezglutenowe lody, które idealnie zaspokoją ochotę na słodkie. Mrożone banany w połączeniu z awokado, kakao i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Są kremowe, orzeźwiające i wyjątkowo smaczne. Doskonale sprawdzą się jako deser na upalne dni i zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
0
0 / 0
Czekoladowe nicecream to szybkie, proste i zdrowe rozwiązanie dla miłośników deserów. To wegańskie i bezglutenowe lody, które idealnie zaspokoją ochotę na słodkie. Mrożone banany w połączeniu z awokado, kakao i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Są kremowe, orzeźwiające i wyjątkowo smaczne. Doskonale sprawdzą się jako deser na upalne dni i zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. banan
0.50 szt. awokado
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka syrop z agawy
Przygotowanie
Banany obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na folii aluminiowej i wstawić na kilka godzin do zamrażarki do całkowitego zamrożenia.
Do wysokiego naczynia dodać połówkę awokado, kakao oraz syrop z agawy. Za pomocą blendera ręcznego zmiksować składniki na gładką masę.
Do masy dodawać partiami zamrożone banany i dalej miksować.
Deser podać od razu po przyrządzeniu.