Czekoladowe naleśniki zapiekane z owocami i sosem waniliowym
decomorreno
Czekoladowe naleśniki zapieczone z owocami i kremową masą waniliową tworzą niezwykle finezyjne, a zarazem bardzo proste w przygotowaniu słodkie danie, które zasmakuje każdemu. Dzięki zatopieniu w śmietance, naleśniki po upieczeniu pozostają cudownie delikatne i miękkie. A dodając do nadzienia i śmietanki odrobinę cukru waniliowego, możemy spotęgować ich cudowny waniliowy aromat.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1172
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 2
Czekoladowe naleśniki zapieczone z owocami i kremową masą waniliową tworzą niezwykle finezyjne, a zarazem bardzo proste w przygotowaniu słodkie danie, które zasmakuje każdemu. Dzięki zatopieniu w śmietance, naleśniki po upieczeniu pozostają cudownie delikatne i miękkie. A dodając do nadzienia i śmietanki odrobinę cukru waniliowego, możemy spotęgować ich cudowny waniliowy aromat.
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. jajko
350 mleko uht 3,2%
220 g mąka pszenna tortowa lubella
25 g kakao decomorreno
1 łyżka cukier brązowy
2 łyżka olej
450 g serek kremowy
1 łyżka cukier brązowy
1 łyżka budyń waniliowy
1 szt. jabłko
1 szt. gruszka
5 szt. śliwka
300 g śmietanka 36%
15 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
2 łyżka budyń waniliowy
1 łyżka cukier brązowy
Przygotowanie
W misce wymieszaj wszystkie składniki na naleśniki, możesz użyć blendera. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Pokrój owoce na drobną kostkę. Połącz ser z cukrem, budyniem i pokrojonymi owocami.
Posmaruj naleśniki serowym nadzieniem. Zwiń je, a następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Przygotuj śmietankę waniliową. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i polej nią naleśniki.
Całość zapiekaj przez około 25 minut w temperaturze 180°C.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1172
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Gluten
Jajka