Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Czekoladowe naleśniki zapieczone z owocami i kremową masą waniliową tworzą niezwykle finezyjne, a zarazem bardzo proste w przygotowaniu słodkie danie, które zasmakuje każdemu. Dzięki zatopieniu w śmietance, naleśniki po upieczeniu pozostają cudownie delikatne i miękkie. A dodając do nadzienia i śmietanki odrobinę cukru waniliowego, możemy spotęgować ich cudowny waniliowy aromat.
SKŁADNIKI NA CIASTO |
|||
220 | Gramów | ||
![]() |
|||
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
2 | Sztuki |
jajko
|
|
350 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
1 | Łyżka |
Cukier brązowy
|
|
2 | Łyżki |
olej
|
|
SKŁADNIKI NA NADZIENIE |
|||
450 | Gramów |
Serek kremowy
|
|
1 | Łyżka |
Cukier brązowy
|
|
1 | Łyżka |
budyń waniliowy
|
|
1 | Sztuka |
jabłko
|
|
1 | Sztuka |
gruszka
|
|
5 | Sztuk |
śliwka
|
|
SKŁADNIKI NA ŚMIETANKĘ WANILIOWĄ |
|||
15 | Gramów | ||
![]() |
|||
300 | Gramów |
Śmietanka 36%
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
2 | Łyżki |
budyń waniliowy
|
|
1 | Łyżka |
Cukier brązowy
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |