Czekoladowe naleśniki zapiekane z owocami i sosem waniliowym

decomorreno
Czekoladowe naleśniki zapiekane z owocami i sosem waniliowym

0

5 / 2

Czekoladowe naleśniki zapieczone z owocami i kremową masą waniliową tworzą niezwykle finezyjne, a zarazem bardzo proste w przygotowaniu słodkie danie, które zasmakuje każdemu. Dzięki zatopieniu w śmietance, naleśniki po upieczeniu pozostają cudownie delikatne i miękkie. A dodając do nadzienia i śmietanki odrobinę cukru waniliowego, możemy spotęgować ich cudowny waniliowy aromat.

17

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. jajko

350 mleko uht 3,2%

220 g mąka pszenna tortowa lubella

25 g kakao decomorreno

1 łyżka cukier brązowy

2 łyżka olej

450 g serek kremowy

1 łyżka cukier brązowy

1 łyżka budyń waniliowy

1 szt. jabłko

1 szt. gruszka

5 szt. śliwka

300 g śmietanka 36%

15 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

2 łyżka budyń waniliowy

1 łyżka cukier brązowy

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj wszystkie składniki na naleśniki, możesz użyć blendera. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.

2

Pokrój owoce na drobną kostkę. Połącz ser z cukrem, budyniem i pokrojonymi owocami.

3

Posmaruj naleśniki serowym nadzieniem. Zwiń je, a następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym.

4

Przygotuj śmietankę waniliową. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i polej nią naleśniki.

5

Całość zapiekaj przez około 25 minut w temperaturze 180°C.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Mleko

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły