Czekoladowe naleśniki z wiśniami

Kakao DecoMorreno
Czekoladowe naleśniki z wiśniami

0

0 / 0

Czekoladowe naleśniki z wiśniami to idealny wybór na weekendowe śniadanie, podwieczorek lub deser. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom słodkości i czekolady. Naleśniki wypełnione serkiem waniliowym i oblane sosem wiśniowym nie tylko pysznie smakują, ale i doskonale prezentują się na talerzu. Smacznego!

9

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szkl. mąka tortowa lubella

0.50 szkl. mleko 3,2%

0.50 szkl. woda gazowana

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka masło roztopione

1 szcz. sól

400 g wiśnie mrożone

150 g cukier

200 g serek waniliowy

Przygotowanie


1

W dużej misce za pomocą rózgi lub miksera wymieszaj dokładnie mąkę, jajka, kakao, wodę, mleko, roztopione masło oraz szczyptę soli.

2

Dobrze rozgrzej suchą patelnię teflonową. Zamieszaj ciasto i wlej porcję, rozprowadzając na patelni cienką warstwę ciasta.

3

Smaż z obu stron. Przed każdą kolejną porcją wymieszaj ciasto.

4

Do rondelka wsyp cukier oraz wiśnie. Smaż całość na dużym ogniu, aż wiśnie puszczą sok, a całość zacznie gęstnieć.

5

Usmażone naleśniki posmaruj serkiem waniliowym i złóż w trójkąty.

6

Wierzch polej dodatkową porcją serka waniliowego i sosem wiśniowym.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły