Czekoladowe naleśniki
magda.spalonysosw
Przepyszne, lekkie czekoladowe placuszki.
0
4.4 / 7
Przepyszne, lekkie czekoladowe placuszki.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
120 g mąka lubella puszysta tortowa
2 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka cukier
1 łyżka cukier waniliowy
2 szt. jaja l
300 mleko uht 3,2%
30 g masło
0.50 opak. dżem łowicz 100% truskawka
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Masło roztopić, zostawić do wystudzenia. Do miski wsypać mąkę, dodać kakao, cukier waniliowy i zwykły, wymieszać.
Wlać mleko, dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę. Dodać przestudzone masło i ponownie zmiksować. Odstawić na ok. 15 min.
Rozgrzać patelnię. Nabierać chochlą porcje ciasta, rozprowadzać je po patelni. Smażyć naleśniki z obu stron przez ok . 2 min.
Gdy naleśniki lekko przestygną, smarować dżemem truskawkowym. Złożyć w trójkąty, posypywać lekko cukrem pudrem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Jajka