Czekoladowe muffiny z kruszonką toffi

decomorreno
Czekoladowe muffiny z kruszonką toffi

0

5 / 4

Oto propozycja dla wszystkich amatorów połączenia czekolady i karmelu. Nasze intensywnie kakaowe muffiny zwieńczone zostały chrupiącą kruszonką toffi, aby uzyskać najlepsze połączenie koloru, smaku i tekstury! Brzmi bajecznie? A jeszcze lepiej smakuje! Do tego ich przygotowanie jest niesamowicie łatwe. Koniecznie wypróbuj :)

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna lubella

70 g kakao decomorreno

2 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

0.50 łyżeczka sól

185 g cukier puder

2 szt. jaja l

300 maślanka

100 olej roślinny

120 g cukierki krówki

35 g mąka pszenna lubella

30 g cukier

80 g cukierki krówki

10 g masło

Przygotowanie


1

Przygotuj ciasto na muffiny. W misce wymieszaj mąkę, kakao DecoMorreno, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim połącz jajka, maślankę oraz olej roślinny, dodaj je do suchych składników.

2

Wymieszaj krótko i dodaj posiekane krówki. Przełóż do foremek, w zależności od wielkości otrzymasz od 8 do 12 muffinek.

3

Przygotuj kruszonkę - mąkę wymieszaj z cukrem, posiekanymi krówkami i masłem. Zagnieć kruszonkę i posyp nią wierzch każdej babeczki.

4

Piecz przez około 20 -25 minut w 170°C. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły