Czekoladowe muffinki z kremem i kwiatami bzu
decomorreno
0
0 / 0
0
Szykujesz imprezę lub urodziny? Twoi goście z pewnością oczekują czegoś wyjątkowego. Zaskocz wszystkich muffinkami z kwiatami bzu. To niezwykle efektowna, cukiernicza propozycja, od której ciężko oderwać wzrok i kubki smakowe.
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
250 gr mąka lubella puszysta tortowa
200 gr cukier brązowy
1 łyżeczka proszek do pieczenia
40 gr kakao decomorreno
250 gr mleko
125 olej
60 gr czekolada
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
125 gr serek kremowy
85 gr masło
500 gr cukier puder
Przygotowanie
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia.
W drugim naczyniu, połącz jajka z mlekiem, olej i ekstraktem waniliowym. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj wstępnie, dodaj czekoladę i ponownie zamieszaj.
Przełóż ciasto porcjami do papilotek i piecz przez około 20 -25 minut w temp 175 C. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
W misce ubij serek kremowy z masłem, następnie dodawaj stopniowo cukier puder. Na koniec podziel na dwie części – w stosunku 1/3 do 2/3 i zabarw je barwnikiem spożywczym.
Przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj babeczki. Podawaj od razu lub po schłodzeniu. Dodatkowo możesz posypać je kwiatami lilaka potocznie nazywanego bzem.