Czekoladowe muffinki z kremem i kwiatami bzu

decomorreno
Czekoladowe muffinki z kremem i kwiatami bzu

0

0 / 0

Szykujesz imprezę lub urodziny? Twoi goście z pewnością oczekują czegoś wyjątkowego. Zaskocz wszystkich muffinkami z kwiatami bzu. To niezwykle efektowna, cukiernicza propozycja, od której ciężko oderwać wzrok i kubki smakowe.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 g mąka lubella puszysta tortowa

200 g cukier brązowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

40 g kakao decomorreno

250 g mleko

125 olej

60 g czekolada

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

125 g serek kremowy

85 g masło

500 g cukier puder

Przygotowanie


1

W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia.

2

W drugim naczyniu, połącz jajka z mlekiem, olej i ekstraktem waniliowym. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj wstępnie, dodaj czekoladę i ponownie zamieszaj.

3

Przełóż ciasto porcjami do papilotek i piecz przez około 20 -25 minut w temp 175 C. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.

4

W misce ubij serek kremowy z masłem, następnie dodawaj stopniowo cukier puder. Na koniec podziel na dwie części – w stosunku 1/3 do 2/3 i zabarw je barwnikiem spożywczym.

5

Przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj babeczki. Podawaj od razu lub po schłodzeniu. Dodatkowo możesz posypać je kwiatami lilaka potocznie nazywanego bzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły