0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
290 Gramów
cukinia
65 Gramów
mąka pełnoziarnista Lubella Pełne Ziarno
2 Sztuki
jaja kurze całe
75 Gramów
Ksylitol
250 Gramów
serek mascarpone
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię obieramy ze skóry i trzemy na tarce. Następnie odciskamy nadmiar wody.
  2. Do cukini dodajemy jaja, mąkę, proszek do pieczenia, 50g ksylitolu oraz kakao. Dokładnie mieszamy.
  3. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny do ok. 3/4 wysokości i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 25 minut.
  4. W międzyczasie robimy krem. Pozostały ksylitol mielimy w młynku do kawy na cukier puder. Mieszamy z serkiem mascarpone.
  5. Upieczone i wystudzone muffinki kroimy na pół i przekładamy kremem.

Opis

Mocno czekoladowe muffinki to świetna propozycja do dziecięcej śniadaniówki. Dodatek cukinii jest całkowicie niewyczuwalny, co sprawia, że każde dziecko chętnie je zje. Dobre, zdrowe i szybkie w przygotowaniu!

Podobne przepisy

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!