Czekoladowe muffinki na Walentynki!
ka_paulina
0
4.4 / 5
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. mąka lubella puszysta tortowa
3 łyżka kakao decomorreno
2 szt. jaja l
0.50 szkl. olej
1 szkl. mleko
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szcz. cukier puder do posypania
1 szcz. kolorowa posypka
Przygotowanie
1
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
2
Osobno mieszamy suche i mokre składniki.
3
Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i całość mieszamy.
4
Przelewamy masę do foremek.
5
Pieczemy około 20/25 minut w 200 stopniach Celsjusza.
6
Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i/lub posypujemy cukrowym konfetti.