Czekoladowe muffinki na Walentynki!
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ka_paulina
![Czekoladowe muffinki na Walentynki!](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5681-1702057873683.jpeg&w=3840&q=75)
0
4.4 / 5
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. mąka lubella puszysta tortowa
3 łyżka kakao decomorreno
2 szt. jaja l
0.50 szkl. olej
1 szkl. mleko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. cukier puder do posypania
1 szczyp. kolorowa posypka
Przygotowanie
1
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
2
Osobno mieszamy suche i mokre składniki.
3
Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i całość mieszamy.
4
Przelewamy masę do foremek.
5
Pieczemy około 20/25 minut w 200 stopniach Celsjusza.
6
Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i/lub posypujemy cukrowym konfetti.