Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zainspiruj się naszym przepisem na niezwykle intensywne i wyraziste w smaku mocnoczekoladowe francuskie "macarons". W środku mięciutkie jak puch, z zewnątrz chrupiące i kruche - te obłędne makaroniki dosłownie rozpływają się w ustach! Ich przygotowanie wymaga trochę wprawy ale efekt końcowy wynagradza wszystkie trudy. Koniecznie wypróbuj!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
100 | Gramów |
białko jaja kurzego
|
|
100 | Gramów |
cukier granulowany
|
|
96 | Gramów |
mąka migdałowa
|
|
75 | Gramów |
cukier puder
|
|
14 | Gramów |
proszek kakaowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
SKŁADNIKI NA KREM: |
|||
40 | Gramów | ||
![]() |
|||
70 | Gramów |
masło
|
|
330 | Gramów |
cukier puder
|
|
3 | Łyżki |
mleko
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |