0

Składniki

0.2 Litra
bita śmietana
200 Gramów
czekolada
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Posypka do ciast
5 Łyżek
cukier
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę połamać na kawałki,rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodając cukier i margarynę. Przestudzić.
  2. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka i śmietanę, dobrze wymieszać.
  3. Wstawić do lodówki na 20 minut.
  4. Formować kułki i obtaczać w kolorowej posypce.

Opis

Bardzo czekoladowe kulki, idealne na deser. Łatwe do przygotowania!

Podobne przepisy

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Mazurek

Łatwy Do 1 godz.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Tiramisu

Łatwy Do 40 min.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!