0

Składniki

0.2 Litra
bita śmietana
200 Gramów
czekolada
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Posypka do ciast
5 Łyżek
cukier
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę połamać na kawałki,rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodając cukier i margarynę. Przestudzić.
  2. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka i śmietanę, dobrze wymieszać.
  3. Wstawić do lodówki na 20 minut.
  4. Formować kułki i obtaczać w kolorowej posypce.

Opis

Bardzo czekoladowe kulki, idealne na deser. Łatwe do przygotowania!

Podobne przepisy

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!