Example thumb
0

Składniki

0.2 Litra
bita śmietana
200 Gramów
czekolada
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Posypka do ciast
5 Łyżek
cukier
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Czekoladę połamać na kawałki,rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodając cukier i margarynę. Przestudzić.
  2. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka i śmietanę, dobrze wymieszać.
  3. Wstawić do lodówki na 20 minut.
  4. Formować kułki i obtaczać w kolorowej posypce.

Opis

Bardzo czekoladowe kulki, idealne na deser. Łatwe do przygotowania!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!