Czekoladowe kubeczki z masłem orzechowym w wersji super food

decomorreno
Czekoladowe kubeczki z masłem orzechowym w wersji super food

0

5 / 2

Masz ochotę na coś pysznego i czekoladowego? Dodatkowo, niewymagającego i szybkiego w przygotowaniu? Do tego jeszcze zdrowego, aby móc pałaszować bez wyrzutów sumienia? Decomorreno nadchodzi z pomocą! Prezentujemy przepis na wyjątkowe super food - ciasteczkowe kubeczki z masłem orzechowym. Cudownie pachną, pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 łyżka masło orzechowe

2 łyżka miód

2 łyżka mąka kokosowa

80 g kakao decomorreno

125 g olej kokosowy

3 łyżka miód

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy (możesz go zastąpić masłem kakaowym), dodaj do niego kakao oraz miód ( lub syrop z agawy). Wymieszaj całość i wlej ½ do sylikonowych foremek na babeczki. * W przepisie użyto formy na 6 babeczek. Możesz również przygotować czekoladki w mniejszej formie, na 12 mniejszych babeczek.

2

Foremkę włóż do lodówki. Następnie, po kilku minutach - za pomocą łyżeczki - tężejącą czekoladą w foremkach oblej brzegi.

3

W misce utrzyj masło orzechowe z mąką kokosową, miodem i szczyptą soli. Z przygotowanego ciasta uformuj 6 kulek i rozpłaszcz je delikatnie.

4

Włóż nadzienie orzechowe do foremek z czekoladą. Następnie całość polej z wierzchu pozostałą połową czekolady.

5

Wierzch posyp posiekanymi migdałami lub innymi orzechami. Gotowe kubeczki włóż do lodówki aby całkowicie stężały.

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły