Example thumb
0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Dżem truskawka z kwiatem czarnego bzu Łowicz
200 Gramów
Czekolada deserowa
250 Gramów
serek mascarpone
300 Mililitrów
śmietana 36%
100 Gramów
cukier puder
100 Gramów
płatki migdałowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżki pokryj brzegi oraz dno przygotowanych foremek na babeczki (mogą być zarówno sylikonowe jak i papierowe). Włóż do lodówki do schłodzenia.
  2. W tym czasie ubij mikserem dobrze schłodzoną śmietankę, dodaj cukier oraz ser mascarpone i wymieszaj ponownie. Do małej miski odłóż ¼ kremu. Do ¾ pozostałego kremu dodaj 2/3 objętości słoiczka dżemu.
  3. Przełóż obie masy do rękawów cukierniczych. Wyjmij z foremek czekoladowe kubeczki. Do każdego z nich włóż małą łyżeczkę dżemu, następnie krem z dżemem, a na górę krem biały i kilka płatków migdałów. Podawaj dobrze schłodzone.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!