Czekoladowe gwiazdki z migdałami

uwielbiampl
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

2

0 / 0

Pyszne ciasteczka z mielonymi migdałami i polewą czekoladową. Kruche, słodkie, idealne do kawy.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

150 g mąka lubella puszysta tortowa

125 g masło

80 g cukier

100 g migdały

100 g czekolada deserowa

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Zagniatamy szybko ciasto z mąki, zmielonych migdałów, kakao, cukru, masła i jajka. Następnie uformowaną kulę owijamy w folię i chłodzimy ok. 60 min. Wykładamy blachę papierem, rozgrzewamy piekarnik do 180 st. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Następnie wycinamy gwiazdki średnicy 4 cm. i układamy je na blasze.

2

Pieczemy ok. 10-12 min., następnie studzimy. Na koniec rozpuszczamy na parze czekoladę i za pomocą pędzla rozprowadzamy polewę na połówkach ciastek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły