2

Składniki

150 Gramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
masło extra
80 Gramów
cukier
100 Gramów
migdały
100 Gramów
Czekolada deserowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagniecamy szybko ciasto z mąki, zmielonych migdałów, kakao, cukru, masła i jajka. Następnie uformowaną kulę owijamy w folię i chłodzimy ok. 60 min. Wykładamy blachę papierem, rozgrzewamy piekarnik do 180st. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Następnie wykrajamy gwiazdki średnicy 4 cm. i układamy je na blasze.
  2. Pieczemy ok 10-12 min., następnie studzimy. Na koniec rozpuszczamy na parze czekoladę i za pomocą pędzla rozprowadzamy polewę na połówkach ciastek.

Opis

Pyszne ciasteczka.

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe ze świeżymi truskawkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto czekoladowe ze świeżymi truskawkami

Babka wielkanocna z polewą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna z polewą

Czekoladowy torcik przekładany masą kakaową i malinami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Czekoladowy torcik przekładany masą kakaową i malinami

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Jabłecznik z budyniem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Jabłecznik z budyniem

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!