Czekoladowe gwiazdki z migdałami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Czekoladowe gwiazdki z migdałami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974565953.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasteczka z mielonymi migdałami i polewą czekoladową. Kruche, słodkie, idealne do kawy.
2
0 / 0
Pyszne ciasteczka z mielonymi migdałami i polewą czekoladową. Kruche, słodkie, idealne do kawy.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
40 porcji
Składniki
150 g mąka lubella puszysta tortowa
125 g masło
80 g cukier
100 g migdały
100 g czekolada deserowa
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Zagniatamy szybko ciasto z mąki, zmielonych migdałów, kakao, cukru, masła i jajka. Następnie uformowaną kulę owijamy w folię i chłodzimy ok. 60 min. Wykładamy blachę papierem, rozgrzewamy piekarnik do 180 st. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Następnie wycinamy gwiazdki średnicy 4 cm. i układamy je na blasze.
Pieczemy ok. 10-12 min., następnie studzimy. Na koniec rozpuszczamy na parze czekoladę i za pomocą pędzla rozprowadzamy polewę na połówkach ciastek.