2

Składniki

150 Gramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
masło extra
80 Gramów
cukier
100 Gramów
migdały
100 Gramów
Czekolada deserowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagniecamy szybko ciasto z mąki, zmielonych migdałów, kakao, cukru, masła i jajka. Następnie uformowaną kulę owijamy w folię i chłodzimy ok. 60 min. Wykładamy blachę papierem, rozgrzewamy piekarnik do 180st. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Następnie wykrajamy gwiazdki średnicy 4 cm. i układamy je na blasze.
  2. Pieczemy ok 10-12 min., następnie studzimy. Na koniec rozpuszczamy na parze czekoladę i za pomocą pędzla rozprowadzamy polewę na połówkach ciastek.

Opis

Pyszne ciasteczka.

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!