Czekoladowe gofry z makaronu
blogerzydlalubelli
Gofry z makaronu? Brzmi abstrakcyjnie, ale gofry z tego przepisu są smaczne i w dodatku można wykorzystać makaron, tóry mamy już ugotowany. Do dzieła!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
389
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gofry z makaronu? Brzmi abstrakcyjnie, ale gofry z tego przepisu są smaczne i w dodatku można wykorzystać makaron, tóry mamy już ugotowany. Do dzieła!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
300 makaron lubella mini świderki z czekoladą
200 mleko kokosowe
1 szt. jajko
0.50 łyżka soda oczyszczona
Przygotowanie
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
Następnie pozostaw, aby wystygł. Gdy będzie zimny wrzuć do malaksera dodając jajko i mleko kokosowe. Zmiksuj na gładką masę. Powinna być bardzo gęsta, ale lejąca. W razie potrzeby dodaj więcej mleka. Nakładaj ciasto do gofrownicy i piecz.
Gofry są delikatne i raczej miękkie niż chrupiące. Trzeba je wyciągać ostrożnie z gofrownicy i układać na kratce, aby ostygły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
389
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.