Czekoladowe gofry z makaronu

blogerzydlalubelli
Czekoladowe gofry z makaronu

0

0 / 0

Gofry z makaronu? Brzmi abstrakcyjnie, ale gofry z tego przepisu są smaczne i w dodatku można wykorzystać makaron, tóry mamy już ugotowany. Do dzieła!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

300 makaron lubella mini świderki z czekoladą

200 mleko kokosowe

1 szt. jajko

0.50 łyżka soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

2

Następnie pozostaw, aby wystygł. Gdy będzie zimny wrzuć do malaksera dodając jajko i mleko kokosowe. Zmiksuj na gładką masę. Powinna być bardzo gęsta, ale lejąca. W razie potrzeby dodaj więcej mleka. Nakładaj ciasto do gofrownicy i piecz.

3

Gofry są delikatne i raczej miękkie niż chrupiące. Trzeba je wyciągać ostrożnie z gofrownicy i układać na kratce, aby ostygły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

389

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły