Czekoladowe gofry z lodami

decomorreno
Czekoladowe gofry z lodami

0

0 / 0

Takiej słodkiej, a jednocześnie zdrowej przekąski jeszcze nie było! Wegańskie, czekoladowe gofry z bananami można podawać z każdym smakiem lodów. Całość polecamy udekorować pistacjami, a będzie jeszcze pyszniej i piękniej.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżka mielone siemie lniane

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 szt. banan

1 łyżka sok z cytryny

200 g mąka ryżowa

85 g mąka ziemniaczana

15 g kakao decomorreno

50 g migdały mielone

1 szczyp. sól

250 mleko roślinne

1 l lody wegańskie

0.50 szkl. pistacje obrane

Przygotowanie


1

Wymieszaj siemię z wodą i odstaw na kilka minut aż zacznie gęstnieć.

2

Do blendera dodaj banana, siemię lniane, sodę oraz sok, zblenduj. Kolejno dodaj mąki i na koniec mleko roślinne i ponownie wymieszaj. Wysmaruj gofrownicę olejem i dobrze rozgrzej. Wlewaj porcjami ciasto i smaż, aż powstaną przyrumienione gofry.

3

Podawaj z lodami wegańskimi. Brzegi posyp posiekanymi pistacjami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

801

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły