Czekoladowe gofry z lodami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Czekoladowe gofry z lodami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9659-1702058143910.jpeg&w=3840&q=75)
Takiej słodkiej, a jednocześnie zdrowej przekąski jeszcze nie było! Wegańskie, czekoladowe gofry z bananami można podawać z każdym smakiem lodów. Całość polecamy udekorować pistacjami, a będzie jeszcze pyszniej i piękniej.
0
0 / 0
Takiej słodkiej, a jednocześnie zdrowej przekąski jeszcze nie było! Wegańskie, czekoladowe gofry z bananami można podawać z każdym smakiem lodów. Całość polecamy udekorować pistacjami, a będzie jeszcze pyszniej i piękniej.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżka mielone siemie lniane
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szt. banan
1 łyżka sok z cytryny
200 g mąka ryżowa
85 g mąka ziemniaczana
15 g kakao decomorreno
50 g migdały mielone
1 szczyp. sól
250 mleko roślinne
1 l lody wegańskie
0.50 szkl. pistacje obrane
Przygotowanie
Wymieszaj siemię z wodą i odstaw na kilka minut aż zacznie gęstnieć.
Do blendera dodaj banana, siemię lniane, sodę oraz sok, zblenduj. Kolejno dodaj mąki i na koniec mleko roślinne i ponownie wymieszaj. Wysmaruj gofrownicę olejem i dobrze rozgrzej. Wlewaj porcjami ciasto i smaż, aż powstaną przyrumienione gofry.
Podawaj z lodami wegańskimi. Brzegi posyp posiekanymi pistacjami.