Czekoladowe ciasto z malinowym musem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Czekoladowe ciasto z malinowym musem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976612984.jpeg&w=3840&q=75)
Czekoladowe ciasto z delikatnym musem malinowym na bazie serka mascarpone to rewelacyjny deser. Pychota!
0
0 / 0
Czekoladowe ciasto z delikatnym musem malinowym na bazie serka mascarpone to rewelacyjny deser. Pychota!
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
125 śmietana 18%
250 śmietanka kremowa 30%
1 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 g czekolada gorzka
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka cukier puder
35 dag. cukier
30 dag. mąka lubella puszysta tortowa
12 dag. masło
25 dag. serek mascarpone
40 dag. maliny
Przygotowanie
Maliny miksujemy i przecieramy przez sitko.
20 dag cukru, żółtka i masło ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną i 15 dag cukru.
Łączymy sypkie składniki.
Ubite białka, masę czekoladową, masę z utartego masła z cukrem, łączymy z suchymi składnikami i 175 ml wody.
Ubijamy białka i delikatnie łączymy z ciastem. Pieczemy w 180 st. przez ok. 30-40 min.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serem mascarpone i zmiksowane przetarte maliny, jeśli krem będzie za rzadki dodajemy łyżkę rozpuszczonej żelatyny. Krążki ciasta przekładamy masą wierzch smarujemy cienką warstwą kremu i dekorujemy owocami.