Example thumb
0

Składniki

125 Mililitrów
śmietana 18%
250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Gram
czekolada gorzka
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
kakao
1 Łyżka
cukier puder
35 Dekagramów
cukier
30 Dekagramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
12 Dekagramów
masło
25 Dekagramów
serek mascarpone
40 Dekagramów
maliny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Maliny miksujemy i przecieramy przez sitko.
  2. 20 dag cukru, żółtka i masło ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną i 15 dag cukru.
  3. Łączymy sypkie składniki.
  4. Ubite białka, masę czekoladową, masę z utartego masła z cukrem, łączymy z suchymi składnikami i 175 ml wody.
  5. Ubijamy białka.
  6. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serem mascarpone i zmiksowane przetarte maliny, jeśli krem będzie za rzadki dodajemy łyżkę rozpuszczonej żelatyny. Krążki ciasta przekładamy masą wierzch smarujemy cienką warstwą kremu i dekorujemy owocami.

Opis

Pychota!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!