Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Gruszki gotowane w winie to deser wykwintny, aromatyczny, a przy tym lekki. Z dodatkiem czekoladowego ciasta i kremowej polewy na nowo odkryjesz ten wyjątkowy smak.
Składniki gruszki: |
|||
6 | Sztuk |
Gruszki
|
|
600 | Mililitrów |
Wino czerwone wytrawne
|
|
200 | Gramów |
Cukier brązowy
|
|
1 | Sztuka |
Laska cynamonu
|
|
0.5 | Sztuki |
Laska wanilii
|
|
6 | Sztuk |
goździki
|
|
Składniki na ciasto: |
|||
210 | Gramów | ||
![]() |
|||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
145 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Łyżka |
sok z cytryny
|
|
0.5 | Łyżeczki |
imbir
|
|
165 | Mililitrów |
woda
|
|
85 | Mililitrów |
olej
|
|
80 | Gramów |
migdały
|
|
Składniki na krem: |
|||
250 | Gramów |
Serek kremowy
|
|
250 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
3 | Łyżki |
miód
|
|
0.5 | Łyżki |
cytryna
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |