Czekoladowe ciasto z figami

decomorreno
Czekoladowe ciasto z figami

0

5 / 1

Przepis na klasyczne ciasto czekoladowe z sezonowymi figami.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

60 g kakao decomorreno

3 szt. jaja kurze całe

200 g cukier brązowy

150 g masło

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 szcz. sól

5 szt. figi

230 g mąka lubella puszysta tortowa

Przygotowanie


1

Jajka ubij w raz z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszaj z kakao, sodą oczyszczoną i szczyptą soli.

2

Przesiej suche składniki do masy jajecznej, pod koniec dodaj roztopione masło.

3

Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż pokrojone na połówki figi.

4

Piecz w temperaturze 185˚C przez około 45 min.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły