Czekoladowe ciasto z figami

decomorreno

Przepis na klasyczne ciasto czekoladowe z sezonowymi figami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
208
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Przepis na klasyczne ciasto czekoladowe z sezonowymi figami.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
60 g kakao decomorreno
3 szt. jaja kurze całe
200 g cukier brązowy
150 g masło
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szczyp. sól
5 szt. figi
230 g mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
Jajka ubij w raz z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszaj z kakao, sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
Przesiej suche składniki do masy jajecznej, pod koniec dodaj roztopione masło.
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż pokrojone na połówki figi.
Piecz w temperaturze 185˚C przez około 45 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
208
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka