Czekoladowe ciasto z figami
decomorreno
Przepis na klasyczne ciasto czekoladowe z sezonowymi figami.
0
5 / 1
Przepis na klasyczne ciasto czekoladowe z sezonowymi figami.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
60 g kakao decomorreno
3 szt. jaja kurze całe
200 g cukier brązowy
150 g masło
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 szcz. sól
5 szt. figi
230 g mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
1
Jajka ubij w raz z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszaj z kakao, sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
2
Przesiej suche składniki do masy jajecznej, pod koniec dodaj roztopione masło.
3
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż pokrojone na połówki figi.
4
Piecz w temperaturze 185˚C przez około 45 min.