Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Burak to warzywo, które wykorzystać można na wiele pysznych sposobów. My ogromnie doceniamy jego wyjątkowy smak i właściwości odżywcze. Dlatego dzisiaj pokażemy Wam jak za pomocą buraka stworzyć absolutnie wyjątkowe ciasto. Mocno czekoladowe, puszyste ciasto dzięki dodatkowi buraków zyskuje mięsistą, przyjemnie wilgotną strukturę i delikatnie słodki smak. Z kolei przełożenie ciasta kremem na bazie serka mascarpone i puree z buraka, nadaje całości fenomenalnie różowego charakteru. Ten wypiek to dosłownie niebo w gębie i na talerzu. Zastanawia nas czy ktokolwiek jest w stanie się mu oprzeć. Bo my nie potrafimy!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
75 | Gramów | ||
![]() |
|||
500 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
2 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
230 | Gramów |
Cukier brązowy
|
|
4 | Sztuki |
JAJA
|
|
375 | Mililitrów |
Maślanka
|
|
250 | Mililitrów |
olej
|
|
150 | Gramów |
Buraki
|
|
SKŁADNIKI NA LUKIER: |
|||
150 | Gramów |
masło
|
|
400 | Gramów |
cukier puder
|
|
250 | Gramów |
Mascarpone
|
|
4 | Łyżki |
PUREE Z BURAKÓW
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |