Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Oto wyjątkowy przepis z kategorii super food. Ciasto marchewkowe, które można jeść bez wyrzutów sumienia! Idealna propozycja na zdrowy i pyszny deser dla wszystkich, nawet dla tych, którzy na co dzień zmagają się z restrykcyjną listą spożywczych wyrzeczeń. Ciasto jest idealnie wilgotne, z dużą zawartością marchwi, bez mąki, w 100 % bez glutenu i bez laktozy. Do tego rozkoszne w smaku, pełne aromatycznych zapachów i baaaardzo uzależniające!
Składniki na ciasto: |
|||
40 | Gramów | ||
![]() |
|||
160 | Gramów |
Mąka ryżowa
|
|
70 | Gramów |
mąka kokosowa
|
|
1.5 | Łyżeczki |
soda oczyszczona
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
0.25 | Łyżeczki |
imbir
|
|
3 | Sztuki |
Jajka kurze
|
|
170 | Gramów |
erytrytol
|
|
160 | Gramów |
Olej kokosowy
|
|
160 | Mililitrów |
mleko roślinne
|
|
85 | Garści |
orzechy
|
|
400 | Gramów |
marchew
|
|
Składniki na krem: |
|||
400 | Mililitrów |
Mleko kokosowe
|
|
3 | Łyżki |
krem kokosowy
|
|
2 | Łyżki |
erytrytol
|
|
Dekoracja |
|||
1 | Szczypta |
orzechy
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |