Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Coraz większą popularnością cieszą się wypieki z dodatkiem warzyw - burakiem, fasolę, czy cukinią. Prezentujemy Wam znakomity przepis na ciasto czekoladowe z cukinią z kremem cytrynowym na bazie mascarpone. Rewelacja.
Ciasto: |
|||
1.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
1 | Szklanka |
cukinia
|
|
0.7 | Szklanki |
Cukier trzcinowy
|
|
0.5 | Szklanki |
olej
|
|
2 | Sztuki |
Jajka
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Szczypta |
cynamon
|
|
Krem: |
|||
500 | Mililitrów |
Śmietanka 36%
|
|
250 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
4 | Łyżki |
cukier puder
|
|
2 | Łyżki |
sok z cytryny
|
|
2 | Łyżeczki |
Starta skórka cytryny
|
|
2 | Łyżki |
Kandyzowana skórka cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |