Czekoladowe ciasto

m7

Pyszne ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi. Prostota to klucz do sukcesu, a z tym przepisem cukierniczy sukces gwarantowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
576
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Pyszne ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi. Prostota to klucz do sukcesu, a z tym przepisem cukierniczy sukces gwarantowany.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. esencja waniliowa
300 g czekolada gorzka
200 g masło
200 g cukier
150 g mąka pszenna tortowa
150 g orzechy włoskie
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Orzechy zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub zmiażdżyć w moździerzu.
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
Jajka utrzeć z cukrem i powoli dodawać czekoladę, esencję waniliową, mąkę, proszek do pieczenia i orzechy włoskie.
Całość dokładnie wymieszać.
Przelać ciasto do wysmarowanej masłem foremki.
Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
576
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.