0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
4 Szklanki
Mąka Lubella Puszysta
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Dżem wiśniowy
1.5 Szklanki
mleko
3 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
2 Sztuki
Czekolada deserowa
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
cukier puder
15 Dekagramów
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło, cukier i jaja utrzeć.
  2. Mąkę, sodę i kakao razem dobrze wymieszać.
  3. Do utartego masła dodać dżem, następnie dodawać mąkę na przemian z mlekiem, aż do powstania jednolitej masy.
  4. Ciasto piec przez około 50 minut w temp. 180 stopni C.
  5. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przekroić wzdłuż na 2 części.
  6. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder.
  7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać rozpuszczoną galaretkę rozrobioną z połową ilości wody i dokładnie wymieszać.
  8. Jak czekolada trochę ostygnie (ważne, aby nie stężała), to polewamy nią obficie ciasto.

Opis

Czekoladowe ciasto z czekoladową polewą i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!