0

Składniki

4 Szklanki
ingridient
mąka Lubella Puszysta
4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
1.5 Szklanki
mleko
3 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
2 Sztuki
Czekolada deserowa
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
cukier puder
15 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło, cukier i jaja utrzeć.
  2. Mąkę, sodę i kakao razem dobrze wymieszać.
  3. Do utartego masła dodać dżem, następnie dodawać mąkę na przemian z mlekiem, aż do powstania jednolitej masy.
  4. Ciasto piec przez około 50 minut w temp. 180 stopni C.
  5. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przekroić wzdłuż na 2 części.
  6. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder.
  7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać rozpuszczoną galaretkę rozrobioną z połową ilości wody i dokładnie wymieszać.
  8. Jak czekolada trochę ostygnie (ważne, aby nie stężała), to polewamy nią obficie ciasto.

Opis

Czekoladowe ciasto z czekoladową polewą i bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Babka wielkanocna z polewą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna z polewą

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Zielony sernik na spodzie brownie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Zielony sernik na spodzie brownie

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto czekoladowe ze świeżymi truskawkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto czekoladowe ze świeżymi truskawkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!