Czekoladowe brownies z orzechami i żurawiną
m7
Przepis stworzony dla tych, którzy kochają czekoladę. Mocno czekoladowe brownie z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny z pewnością przypadnie wam do gustu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1550
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
160
gram
Tłuszcze
91
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis stworzony dla tych, którzy kochają czekoladę. Mocno czekoladowe brownie z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny z pewnością przypadnie wam do gustu.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. kardamon
300 g czekolada gorzka
200 g masło
250 g cukier
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
80 g żurawina suszona
120 g orzechy włoskie
4 szt. jajko
4 łyżka mleko
Przygotowanie
Garnek postawić na małym ogniu i umieścić w nim czekoladę, masło, cukier i mleko, mieszając ciągle do rozpuszczenia. Schłodzić. Wbić do masy jaja, po każdym kolejno mieszając. Następnie wmieszać mąkę, kardamon, orzechy i żurawiny. Wylać masę do formy i wygładzić powierzchnie. Wstawić do piekarnika na ok. 25- 30 min. Jeszcze cieple ciasto pokroić w kwadraty. Można posypać cukrem pudrem.
Piekarnik rozgrzać do 160 C. Natłuścić masłem formę o wymiarach 20 x 20 cm.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1550
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
160
gram
Tłuszcze
91
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.