Czekoladowe brownies z orzechami i żurawiną

m7
Czekoladowe brownies z orzechami i żurawiną

0

0 / 0

Przepis stworzony dla tych, którzy kochają czekoladę. Mocno czekoladowe brownie z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny z pewnością przypadnie wam do gustu.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. kardamon

300 g czekolada gorzka

200 g masło

250 g cukier

200 g lubella mąka puszysta uniwersalna

80 g żurawina suszona

120 g orzechy włoskie

4 szt. jajko

4 łyżka mleko

Przygotowanie


1

Garnek postawić na małym ogniu i umieścić w nim czekoladę, masło, cukier i mleko, mieszając ciągle do rozpuszczenia. Schłodzić. Wbić do masy jaja, po każdym kolejno mieszając. Następnie wmieszać mąkę, kardamon, orzechy i żurawiny. Wylać masę do formy i wygładzić powierzchnie. Wstawić do piekarnika na ok. 25- 30 min. Jeszcze cieple ciasto pokroić w kwadraty. Można posypać cukrem pudrem.

2

Piekarnik rozgrzać do 160 C. Natłuścić masłem formę o wymiarach 20 x 20 cm.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły