Czekoladowe brownie z malinami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
swierczynka1
![Czekoladowe brownie z malinami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550896.jpeg&w=3840&q=75)
Cudowne, przepyszne, rozpływające się w ustach brownie z owocami. Podane składniki są na tortownicę ok. 20 cm.
1
0 / 0
Cudowne, przepyszne, rozpływające się w ustach brownie z owocami. Podane składniki są na tortownicę ok. 20 cm.
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. kakao decomorreno
1.50 szkl. cukier
1 szkl. majonez
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. kawa rozpuszczalna
20 dag. czekolada gorzka
500 śmietanka kremowa 30%
2.50 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Kawę zaparzyć a następnie ostudzić. W głębokim naczyniu wymieszać majonez, kawę i cukier. W innym naczyniu: przesiać mąkę, kakao i sodę. Wszystko razem połączyć. Przelać do tortownicy i piec w 160 stopniach do suchego patyczka (około 30-40 minut) Jeśli chcemy wykonać ciasto z kilku poziomów, każde pieczemy osobno odpowiednio zmniejszając lub zwiększając proporcje ciasta w stosunku do formy.
Podgrzewamy śmietanę kremówkę (min. 30%), dodajemy cukier puder oraz czekoladę. Masę odstawiamy na 5 minut, aby przestygła, po czym śmiałym ruchem mieszamy, aby połączyły się składniki. Teraz zostawiamy w chłodnym miejscu do całkowitego wystygnięcia na minimum kilka godzin. Na koniec ubijamy mikserem, tak długo aż powstanie piękny, aksamitny mus.