Czekoladowe brownie z malinami

swierczynka1
Czekoladowe brownie z malinami

1

0 / 0

Cudowne, przepyszne, rozpływające się w ustach brownie z owocami. Podane składniki są na tortownicę ok. 20 cm.

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. kakao decomorreno

1.50 szkl. cukier

1 szkl. majonez

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 łyżeczka kawa rozpuszczalna

20 dek. czekolada gorzka

500 śmietanka kremowa 30%

2.50 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Kawę zaparzyć a następnie ostudzić. W głębokim naczyniu wymieszać majonez, kawę i cukier. W innym naczyniu: przesiać mąkę, kakao i sodę. Wszystko razem połączyć. Przelać do tortownicy i piec w 160 stopniach do suchego patyczka (około 30-40 minut) Jeśli chcemy wykonać ciasto z kilku poziomów, każde pieczemy osobno odpowiednio zmniejszając lub zwiększając proporcje ciasta w stosunku do formy.

2

Podgrzewamy śmietanę kremówkę (min. 30%), dodajemy cukier puder oraz czekoladę. Masę odstawiamy na 5 minut, aby przestygła, po czym śmiałym ruchem mieszamy, aby połączyły się składniki. Teraz zostawiamy w chłodnym miejscu do całkowitego wystygnięcia na minimum kilka godzin. Na koniec ubijamy mikserem, tak długo aż powstanie piękny, aksamitny mus.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły