Czekoladowe batoniki z morelami i orzechami

decomorreno
Czekoladowe batoniki z morelami i orzechami

0

5 / 1

Zainspiruj się naszą propozycją dla wszystkich czekoladożerców dbających o zdrowie. Wypróbuj przepis na najlepsze pod słońcem czekoladowo-orzechowe batoniki z dodatkiem słodkiej moreli. Proste w przygotowaniu, obłędnie smaczne, bezglutenowe i pełne cennych wartości odżywczych. Nie musimy chyba dodawać, że od tych bajecznych czekoladowych trójkącików trudno się oderwać?

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

180 g migdały

30 g pestki słonecznika

25 g kakao decomorreno

2 łyżka olej kokosowy

1 łyżka syrop z agawy

6 szt. suszone morele

60 g orzechy włoskie

130 g czekolada deserowa

Przygotowanie


1

Migdały oraz słonecznik zblenduj na pył, dodaj kakao DecoMorreno i blenduj ponownie, co jakiś czas mieszając aż składniki zaczną się kleić. Rozpuść olej kokosowy i dodaj go do blendera wraz z syropem z agawy.

2

Morele pokrój w kostkę, orzechy posiekaj grubo. Czekoladę (40g) posiekaj wymieszaj z morelami i orzechami, a następnie dodaj do czekoladowej masy.

3

Przełóż do formy o średnicy 21 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na minimum 5 godzin.

4

Gdy ciasto stężeje - wyjmij je z formy i pokrój w trójkąty. W kąpieli wodnej rozpuść pozostałą czekoladę i polewaj nią kawałki batoników, możesz dodatkowo posypać posiekanym słonecznikiem. Włóż ponownie do schłodzenia. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły