Czekoladowe babeczki bombki

decomorreno
Czekoladowe babeczki bombki

0

3.5 / 15

Jeżeli znudziły się Wam pierniczki to postawcie na czekoladowe babeczki bombki. Dekorując je razem z dziećmi zapewnicie im (i sobie) świetną zabawę!

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

30 g kakao decomorreno

150 g mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka masło

8 łyżka mleko

7 łyżka cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

4 łyżka mleko

1 łyżecz. masło

40 g biała czekolada

3 łyżka mleko

1 łyżecz. masło

1 łyżka kolorowe posypki

1 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem w rondelku. Przelewamy do miski. Dodajemy kakao, jajka, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy masę do foremek. Babeczki pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.

3

W rondelku rozpuszczamy czekoladę mleczną z mlekiem i masłem. W czekoladzie moczymy dolną partię babeczek, a następnie obsypujemy je w kolorową posypką. Wkładamy do lodówki na godzinę.

4

W drugim rondelku rozpuszczamy białą czekoladę z mlekiem i masłem. Obtaczamy w niej górną część babeczek. Obsypujemy wiórkami kokosowymi.

5

Na wierzchu układamy małą czekoladkę z odrobiną białej czekolady.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły