Czekoladowe babeczki bombki
decomorreno
Jeżeli znudziły się Wam pierniczki to postawcie na czekoladowe babeczki bombki. Dekorując je razem z dziećmi zapewnicie im (i sobie) świetną zabawę!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
502
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 15
Jeżeli znudziły się Wam pierniczki to postawcie na czekoladowe babeczki bombki. Dekorując je razem z dziećmi zapewnicie im (i sobie) świetną zabawę!
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
30 g kakao decomorreno
150 g mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka masło
8 łyżka mleko
7 łyżka cukier
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
4 łyżka mleko
1 łyżecz. masło
40 g biała czekolada
3 łyżka mleko
1 łyżecz. masło
1 łyżka kolorowe posypki
1 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem w rondelku. Przelewamy do miski. Dodajemy kakao, jajka, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy masę do foremek. Babeczki pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.
W rondelku rozpuszczamy czekoladę mleczną z mlekiem i masłem. W czekoladzie moczymy dolną partię babeczek, a następnie obsypujemy je w kolorową posypką. Wkładamy do lodówki na godzinę.
W drugim rondelku rozpuszczamy białą czekoladę z mlekiem i masłem. Obtaczamy w niej górną część babeczek. Obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Na wierzchu układamy małą czekoladkę z odrobiną białej czekolady.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
502
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.