Czekoladowa kostka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Czekoladowa kostka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4588-1702057762243.jpeg&w=3840&q=75)
Halo halo, czy są tu jacyś czekoladoholicy? Przygotowaliśmy coś specjalnie dla Was! Oto Czekoladowa kostka - szybki, prosty i sprawdzony przepis od DecoMorreno, który zrobi furrorę w Twoim domu. Obłędnie czekoladowa, delikatna konsystencja ciasta zaskoczy Cię pełnią i intensywnością smaku oraz sprawi, że nabierzesz ochoty na więcej!
0
4.2 / 5
Halo halo, czy są tu jacyś czekoladoholicy? Przygotowaliśmy coś specjalnie dla Was! Oto Czekoladowa kostka - szybki, prosty i sprawdzony przepis od DecoMorreno, który zrobi furrorę w Twoim domu. Obłędnie czekoladowa, delikatna konsystencja ciasta zaskoczy Cię pełnią i intensywnością smaku oraz sprawi, że nabierzesz ochoty na więcej!
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
225 g masło
250 woda
60 g kakao decomorreno
280 g cukier brązowy
360 g mąka pszenna tortowa lubella
120 g cukier puder
0.50 łyżecz. sól
1 łyżecz. soda oczyszczona
180 g śmietana 18%
2 szt. jaja
110 g masło
30 g kakao decomorreno
6 łyżka śmietana 30%
2.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Blachę wyłóż papierem do pieczenia (Forma: 37 x 22 cm).
W garnku połącz masło oraz wodę i kakao. Podgrzewaj aż składniki się połączą i masa zagotuje, następnie zdejmij z kuchenki i odstaw do lekkiego przestudzenia.
Gdy całość przestygnie, dodaj cukier i wymieszaj.
W drugiej misce wymieszaj mąkę, cukier puder, sodę oczyszczoną oraz sól.
Dodaj suche składniki do masy kakaowej i wymieszaj. Na koniec dodaj 2 duże jajka oraz śmietanę.
Ciasto przełóż na blachę i wyrównaj wierzch. Piecz w temperaturze 175° C przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Następnie przygotuj polewę. Masło oraz kakao podgrzewaj na średniej mocy kuchenki, aż masa się zagotuje, a następnie zdejmij.
Dodaj do masy 6 łyżek śmietany oraz cukier puder, wsypuj go stopniowo, i wymieszaj dokładnie.
Przelej masę na wierzch ciasta i włóż całość do lodówki do schłodzenia. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka