Czekoladowa gruszka

MagdalenaKoczur
Czekoladowa gruszka

0

0 / 0

Puszysta i lekko wilgotna babka z owocową wkładką.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szt. jaja l

30 dek. cukier

30 dek. masło

8 łyżka kakao decomorreno

20 dek. mąka lubella puszysta tortowa

5 szt. gruszka

4 łyżka mleko

Przygotowanie


1

Kostkę masła (200g) rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Jajka oraz 20 dag cukru ubić mikserem na puszystą masę. Dodać 4 łyżki kakao Decomoreno, proszek do pieczenia oraz porcjami mąkę tortową Lubella. Mieszać cały czas, a w międzyczasie dolewać roztopione masło.

2

Masę przelać do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Gruszki obrać ze skórki i wydrążyć od spodu gniazda nasienne (nie usuwać ogonka) i wbić "na stojąco" do ciasta. Całość piec do 30 minut w temp. 180 stopni C.

3

Po wyjęciu ciasta z piekarnika i wystudzeniu robimy polewę. Pozostałe masło (100g) łączymy z cukrem (100g) i podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia. Dodajemy mleko i mieszamy. Ściągamy rondelek z ognia i dodajemy kakao (4łyżki) i ponownie mieszamy. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły